14 Mart 2014

Kitap Hakkında Yorumlar

Dr. Natasha Campbell-McBride’ı bu kadar iyi araştırılmış ve harekete geçirici bir kitabı yazdığı için tebrik etmek gerek. Antibiyotiklerin aşırı kullanımından emzirmeye ve daha sağlıklı beslenmeye teşvik gibi konularda Dr. Campbell-McBride, hem bir doktor otoritesiyle hem de otistik çocuğunu iyileştirmiş bir annenin sıcak hisleriyle yazıyor. Çocuğu otizm, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, disleksi veya dispraksi hastası olan her anne-baba, okuyana tat veren ve onu şok eden bu kitaptan fazlasıyla yararlanacak. İçtenlikle tavsiye ederim.
Dr. Basant K. Puri, MA, PhD, MB, BChir, BSc MathSci, MRCPsych, DipStat, MMath, Lipid Nörobilim Grubu Başkanı, MRI Ünitesi, Hammersmith Hastanesi, Imperial College, Londra. The Natural Way to Beat Depression (Depresyonu Yenmenin Doğal Yolu), Chronic Fatigue Syndrome (Kronik Yorgunluk Sendromu), Natural Energy (Doğal Enerji) kitaplarının yazarı.

Dr. Natasha Campbell-McBride; psikiyatrik, nörolojik hastalıkların ve sindirim sisteminin işleyişinin, gıda biyokimyasıyla ilişkisini harika bir şekilde özetlemiş. Şizofreni, otizm, dikkat eksikliği bozukluğu ve çocuk gelişimindeki diğer problemleri, belirli sindirim bozukluklarına hayranlık duyulacak şekilde bağlıyor. Kitap, kendilerinin ve çocuklarının sağlığını ideal hale getirmek isteyenler için değerli ve ilginç gerçeklerle dolu.
Dr.William Shaw, PhD.,
​Plains Laboratuvarları, Kansas, ABD

Dr. Campbell-McBride’ın kitabı; gelişimsel engelleri ve diğer bazı hastalıkları olanların sindirim sistemi bozukluklarının anlaşılması ve tedavisi açısından önemli bilgiler ve iç görüler sağlıyor. İleri seviyedekiler için derinlemesine bilgi sağlarken, başlangıç seviyesindekiler için de temel bilgiler içeriyor. Bu kitabı yazdığınız için teşekkürler Dr. Campbell-McBride.
Dr. Stephen M. Edelson, PhD,
​Otizm Araştırmaları Merkezi, Oregon, ABD

Bu muhteşem bir kitap ve bir klasik olacak. Her doktorda bir tane bulunmalı...Hayır, her evde bir tane bulunmalı! ‘Sendrom hastalıkları’ denen sözde ‘akıl sağlığı sorunları’ yaşayan hastalar için paha biçilmez bir kaynak. Geleceğin tıbbı şimdiden uygulanıyor.
Martina Watts, BA(Hons) DipION MBANT,
​​Beslenme Uzmanı ve Gazeteci

Bu kitap; beslenmeyi, sindirim sisteminin nasıl çalıştığını ve iyi çalışmayan bir sindirim sisteminin öğrenme ve davranış güçlüğü çeken bütün çocuklarda sadece beden değil, beyin sağlığına da olan ciddi etkilerini tüm yönleriyle inceliyor. Hiperaktif Çocuklar Destek Grubu’na başvuran sayısız anne-baba, beslenme değişikliklerinin çocuklarına büyük faydasının dokunduğunu görüyor. Vitamin, mineral ve temel yağ asidi eksiklikleriyle çok sık karşılaşıyoruz. Bu kitap, sindirim sisteminin beyni nasıl etkilediğine dair ışık tutuyor.
Sally Bunday, Kurucu Yönetici,
​​Hiperaktif Çocuklar Destek Grubu, İngiltere

Umutsuzca, çaresizce yaşanan ve salgın gibi yayılan psikiyatrik hastalıkların kaynağı meğer hasarlı bağırsak florasıymış. Yıllardır, dünyanın her köşesinden binlerce GAPS hastası, bu kitaptaki GAPS Tedavi Protokolüyle bağırsak florasını tedavi ederek sağlığına kavuşuyor... Uzun yıllar ağır psikiyatrik hastalıkları yaşamış biri olarak; ruhun ıstırabının fiziksel acılar kadar şiddetli, dayanmanın da bir o kadar zor olabildiğini öğrendim ve bu hastalıkların insanı hayattan diskalifiye ettiğini ve nasıl istemediği bir kişiliğe dönüştürdüğünü de... Bu kitaptaki GAPS Tedavisini uygulayarak, psikiyatrik hastalıklarımın nasıl iyileştiğine tanık oldum. Bu nedenle GAPS kitabını ülkemize kazandırmak en öncelikli misyonlarımdan oldu. Sevgili GAPS hastaları: Bu kitaptaki GAPS Tedavisiyle kalıcı sağlığınıza kavuşacağınıza ve ruhunuzdaki sancıların dineceğine yürekten inanıyorum! Dualarım sizlerle ve GAPS Tedavisinin yaratıcısı Dr. Natasha'yla! 
Pelinsu Zeybek, 
Adalin Yayıncılık Kurucusu
Bilgisayar Mühendisi & ICF Akrediteli Yaşam Koçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder