14 Mart 2014

GAPS Tedavisi Hakkında

GAPS Tedavi Kitabında, Dr. Natasha Campbell-McBride'ın geliştirdiği GAPS Diyeti ve sağlık önerileri yer almaktadır. ​Böylece, ​bağırsak florası iyileşmekte ​ve kişinin Bağırsak ve Psikoloji Sendromları da iyileşmektedir.

"İnsan vücudunun, doğru yardımı aldığı sürece inanılmaz bir kendini iyileştirme yeteneği vardır. Bu özellikle de çocuklar için geçerlidir. Ne kadar hasta ya da engelli olursa olsun, hiçbir çocuğun iyileşme gösteremeyecek halde olabileceğine inanmıyorum. Nörocerrahi alanında çalışırken, beynin büyük bir bölümünün alındığı ciddi operasyonlar sonrasında, çocukların beyinlerinin nasıl iyileştiğini görmek beni her zaman hayrete düşürürdü. Çocuk hastaneden tekerlekli sandalyede çıkardı, yıllık kontrol için geri geldiğinde ise, neredeyse hiçbir nörolojik bozukluk tespit edilemezdi.

Yine de doğa hızlı çalışmaz. Hastalığa yakalanmak çok çabuk olabilir ama iyileşmek her zaman daha uzun zaman alır. GAPS’lı çocukların ebeveynlerine ve GAPS’lı yetişkinlerin bakıcılarına, kendilerini en az iki yıllık zorlu bir çalışmaya hazırlamalarını söylüyorum. Bazı GAPS hastalarında bu süre daha da uzun olabiliyor. Tedavinin amacı kişiyi toksinlerden arındırmaktır, beynin üzerindeki toksik sisi kaldırıp gelişmesine ve doğru düzgün işlemesine izin vermektir. Bunu yapabilmek için de şunlara ihtiyacımız var:

Birincisi: Sindirim yolunu temizleyip iyileştirerek, vücutta toksisitenin en büyük kaynağını ortadan kaldırmak ve olması gerektiği üzere onu beslenmenin kaynağı haline getirmek. İkincisi: Hastanın vücudundaki farklı dokularda birikmiş olan toksinleri temizlemek. Bu iki amaca, GAPS Beslenme Programı aracılığıyla ulaşılabiliyor. Bu program, kendi çocuğumla olan kişisel deneyimlerime ve dünyanın her yerindeki yüzlerce çocuk ve yetişkin GAPS hastasının klinik deneyimlerine dayanarak gelişti."

 GAPS Tedavisinin Kapsamı:
1) GAPS Diyeti (açıklama için tıklayınız)
2) Besin Destekleri (açıklama için tıklayınız)
3) Detoksifikasyon (açıklama için tıklayınız)

Devamı için lütfen kitaba bakınız. (Kitap hakkında bilgi için lütfen tıklayınız: www.gapskitap.com)

Kaynak: "GAPS Bağırsak ve Psikoloji Sendromu İçin Doğal Tedavi Yöntemi" kitabı
               Yazar: Uzm. ​Dr. Natasha Campbell-McBride, MD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder